Hlavní obsah

Sázkaři mohou tipovat, zda psychochobotnice Paul uhodne i závěr šampionátu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oberhausen

Pokud sázkaři poslouchali rady chobotnice Paula, mohli si na tomto šampionátu přijít na velmi pěkné peníze. Paul má před sebou ještě předpověď zápasu o třetí místo a nakonec i finále. Bookmakeři však dali nyní lidem unikátní možnost - rozhodnout se, zda budou Paulovi věřit i tentokrát. Je tak možné vsadit si na to, zda Paul trefí výsledek finále mezi Španělskem a Holandskem.

Článek

Chobotnice žijící v Oberhausenu šokovala svět tím, že správně předpověděla všech šest uplynulých zápasů německého výběru na fotbalovém šampionátu.

Paul se stal takovou legendou, že sázková kancelář William Hill vypsala sázky v kursu 2:1 na to, jestli se správně trefí i ve svém tipu na finále. Zájem o tuto sázku byl však tak velký, že sázková kancelář snížila kurs, a to v obou směrech - nyní se pohybuje okolo 1,9.

Kromě finálového duelu pak Paul samozřejmě předpoví i výsledek posledního zápasu Německa, které bude bojovat o třetí místo s Uruguayí.

"Mnoho z nás má tipéry, kterým věří a sází podle nich. Bývají to ale zpravidla lidé. Tohle je poprvé, co zaznamenáváme, že lidi před sázkou zajímá, co si myslí nějaké zvíře," uvedl mluvčí sázkové kanceláře William Hill.

Předpověď nejistá

A jakým způsobem chobotnice výsledky předpovídá? Do akvária jsou umístěny dvě plastové krabice, přičemž v každé z nich je jídlo a navíc vlajka jednoho týmu. Krabice, kterou Paul otevře první, v sobě pak nese vlajku předpokládaného vítěze.

Pokud máte chuť si na úspěšnost chobotnice v závěru turnaje vsadit, dejte si pozor. Na evropském šampionátu před dvěma lety se také jednou spletla.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo vyhraje ve fotbale? Chobotnice to ví

Němci slaví postup přes tým z Velké Británie. Co na tom, že se osmifinálový zápas ještě nekonal - "psychochobotnice" jménem Paul totiž jasně rozhodla, že dál...

Výběr článků

Načítám