Hlavní obsah

Satan není tak cool, uvedl metalista, který se probudil z kómatu

Novinky, tcs

Nepříjemný zážitek na hraně smrti má za sebou bubeník americké thrashmetalové formace Death Angel Will Carroll. Během březnového turné po Evropě se nakazil koronavirem, který se u něj projevil těžkým případem onemocnění covid-19. V halucinacích během dvanáctidenního kómatu prý navštívil peklo a příliš se mu to nelíbilo.

Foto: Profimedia.cz

Bubeník Will Carroll během únorového koncertu kapely Death Angel v Kodani.

Článek

Sedmačtyřicetiletý hudebník byl hospitalizován v nemocnici California Pacific Medical Center v San Francisku, jeho stav se však začal povážlivě zhoršovat. Lékaři ho museli připojit na plicní ventilátor a uvést do kómatu, ve kterém zůstal dvanáct dní.

Jeho stav se začal zlepšovat a 30. března se za potlesku zdravotníků probral. „Jeho stav se stále pohyboval na hraně,“ řekl plicní lékař George Horng, který se o Carrolla staral.

„Jsem pořád v pekle?“ zněla bubeníkova první věta poté, co se probral. Sestřička, které se ptal, jeho otázku ignorovala a Carroll až v rozhovoru pro San Francisco Chronicle vysvětlil, co se mu během těch dvanácti dní odehrávalo v hlavě.

Halucinace ho vzaly na návštěvu do jeho představy pekla. Zde na Carrolla už čekal Satan, v jeho případě v podobě ženy, který ho odsoudil za lenost, která patří mezi sedm hlavních hříchů. Bubeník se proměnil v oteklou neforemnou bytost podobnou Jabba Huttovi z Hvězdných válek a neustále zvracel krev až do té doby, než dostal infarkt.

Foto: Profimedia.cz

Jabba Hut je ikonickou postavou Hvězdných válek. Podobně vypadal bubeník Will Carroll ve svých halucinacích.

Budu míň pít, slíbil bubeník

„Vzhledem k tomu, čím jsem si prošel, nemyslím si, že je Satan tak cool, jako jsem si myslel dřív,“ uvedl Carroll. Pro ujasnění však dodal, že stále hodlá poslouchat satanistické kapely. Zároveň však věří, že kolektivní modlitby za jeho uzdravení přispěly k jeho vyléčení.

Halucinace, zmatenost, delirium provází nákazu koronavirem, tvrdí vědci

Koronavirus

„Ta vize, kterou jsem měl, se mnou zůstane navždy,“ dodal hudebník, který sice neplánuje, že by začal chodit do kostela, omezí dle svých slov alespoň konzumaci alkoholu a marihuany.

I když nijak nelze ověřit, zda si Carroll celou věc nevymyslel, podobné halucinace pacientů na jednotkách intenzivní péče a pacientů v uměle navozeném kómatu jsou celkem běžné. Experti je vysvětlují snahou mozku vysvětlit vjemy, které tělo stále skrz smysly dostává. Jste-li vášnivým fanouškem satanistického metalu jako Carroll, je velmi pravděpodobné, že mozek vaše informace při vytváření halucinací využije.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám