Hlavní obsah

Samice šimpanze popadla kameru a dala se do natáčení

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý experiment provedli v zoo v americkém Portlandu. Do výběhu šimpanzů dali malou kameru a čekali, co se stane. Brzy se jí ujala jedna z šimpanzic a začala natáčet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Samice šimpanze dostala kameru a natočila svůj každodenní životVideo: Reuters

 
Článek

Kameru GoPro si vzala 46letá Chloe, která je z šimpanzů v zoo nejstarší. Není to úplné překvapení, s technologií se totiž setkala již dříve, když jí dali k prozkoumání tablet, napsala zoologická zahrada na svých webových stránkách.

Před svým příchodem do zoo navíc byla chována jako domácí mazlíček, takže je zvyklá na lidské vymoženosti. Projevuje se to i v jejím chování, oproti ostatním šimpanzům jí poměrně distingovaně a také častěji chodí vzpřímeně.

Kameramanka Chloe nabídla pohled na šimpanzí výběh, natočila se při večeři a divákům ukázala i vnitřek své tlamy. K překvapení všech se navíc naučila kameru vypínat a zapínat. Podle ošetřovatelky Colleen Reedové video dokazuje, jak je důležité se zvířaty neustále pracovat.

„Myslím, že je vidět, že je musíme neustále obohacovat. Bez ohledu na to, s jakým zvířetem pracujete, je potřeba hledat pro ně nové výzvy,“ uvedla Reedová.

Reklama

Výběr článků

Načítám