Hlavní obsah

S telefonem, který mu vypadl z letadla, se shledal po roce. Stále funguje

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V srpnu roku 2018 se islandský fotograf Haukur Snorasson prolétl v ultralightu a natáčel si krajinu na telefon. Ten mu z letadla vypadl, a tak se s ním jeho majitel, poměrně logicky, rozloučil. K velkému překvapení se však mobil po roce našel i se záznamem vlastního pádu.

Foto: Profimedia.cz

Při natáčení videa vypadl Hakuru Snorrasonovi telefon z letadla. Shledal se s ním po roce (Ilustrační foto).

Článek

Haukur Snorrason se živí provozováním fotografických zájezdů. Když mu vítr odfoukl telefon z rukou, odepsal jej s lítostí jako ztrátu. Po roce však pilota kontaktovali majitelé farmy, která se nachází poblíž místa, kde ke ztrátě došlo.

Telefon našla Steinunn Arndis Audunsdottirová, která vyrazila na farmu svého otce. „Jela jsem velmi pomalu, protože cesta na farmu je špatná, když jsem uviděla asi deset metrů od silnice něco lesklého v mechu,“ popsala svůj nález.

Jednalo se právě o Snorrasonův mobil. S telefonem jeho nálezkyně dorazila na farmu, kde zařízení připojili do nabíječky a pokusili se zjistit, komu telefon patří. Když telefon zapnuli, uviděli jméno Hakura Snorrasona.

Telefon, který přežil rok islandského počasí

Ten shodou okolností před rokem majitele farmy kontaktoval, že telefon ztratil, nikdo ho však nenašel a ani si na tuto žádost nikdo nevzpomněl, dokud ho Steinunn Audunsdottirová nenašla.

„Telefon stále funguje, i když rok ležel venku na zemi za počasí, které panuje na Islandu. Dokonce si můžu prohlédnout i to poslední video, které jsem z něj točil,“ neskrývá nadšení nad odolností svého telefonu Snorasson. Prohlédnout si může dokonce i pád, který telefon absolvoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám