Hlavní obsah

S novým speciálním oblekem se dá létat pod vodou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský designér Guillaume Binard představil neoprenový oblek, který má člověku navozovat pocit, jako by létal pod vodou. Však se také při jeho návrhu inspiroval obleky používanými při base jumpingu, informoval server MailOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Se speciálním oblekem se dá létat pod vodou

 
Článek

Binard navrhl oblek pro slavnou firmu Aqua Lung. Ta už dlouhá desetiletí vyrábí profesionální potápěčské vybavení. Kombinézu, která je zatím ve stadiu konceptu a pravděpodobně se nedočká sériové výroby, vzal na testovací „let“ světový rekordman ve volném potápění Pierre Frolla.

Při pohledu na klidné a pomalé plutí potápěče se přímo nabízí srovnání s pohybem rejnoka.

Base jumping

Base jumping je adrenalinový sport, se kterým přišel v 60. letech dvacátého století Carl Boenish. Base je složeno z počátečních písmen míst, ze kterých se skáče: buildings (budovy), antennas (antény), spans (mezery či mosty) a Earth (země a útesy). Jedná se o seskoky z pevných bodů za použití padáku, který bývá nezřídka otevírán jen několik desítek metrů nad zemí.

„Tento projekt ukazuje na podobnost mezi prostředím vody a vzduchu. Plynulý a klidný let vyjadřuje sílu emocí a pocitů, které podmořský svět vzbuzuje v lidské bytosti,“ vysvětlil Binard svůj záměr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám