Hlavní obsah

S nejnižším autem na světě podjedete pod kamiónem jako nic

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouze 45 centimetrů vysoký vůz sice vypadá jako hračka pro děti, ve skutečnosti se ale jedná o nejnižší auto, které je způsobilé pro jízdu na silnici. Žluté vozítko sestrojili studenti a učitelé z Japonska a nazvali ho Mirai, což v japonštině znamená budoucnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejnižší auto na světě připomíná dětskou hračku

 
Článek

O pohon automobilu se stará elektrický motor, díky kterému je vůz schopen vyvinout maximální rychlost kolem 50 kilometrů za hodinu. Na jedno nabití pak vozítko ujede zhruba 80 kilometrů.

Rekordní vůz vyvinuli a sestrojili studenti a učitelé automobilní střední školy v japonském městě Asakuchi. Auto sestrojili už na konci roku 2010, ale jejich rekord byl oficiálně zapsán až do aktuálního vydání Guinnessovy knihy rekordů.

Motor a řídící jednotka jsou z komerčně vyráběného automobilu. Zbytek si ve škole vyrobili sami. Mirai není prvním podobným projektem, škola již dříve vyrobila obojživelné auto.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám