Hlavní obsah

Rybář našel v břiše ryby zachovalý lidský prst, majitel ho nechce

Novinky, Markéta Klánská
Sandpoint

Nález části lidského těla při kuchání ryby otřese i těmi nejotrlejšími povahami. Když tedy americký rybář ve svém úlovku z odlehlé části jezera v americkém Idaho objevil prst, obrátil se okamžitě na kancelář šerifa. Netrvalo dlouho a detektiv majitele prstu vypátral. Jednatřicetiletý muž ovšem chybějící část ruky odmítl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nejprve se mě šerif zeptal, zda ho (prst) chci zpátky. Napadlo mě, že vlastně ne,“ uvedl 31letý Haans Galassi, který o prst na jezeře Priest přišel už před dvěma měsíci.

Zapřažený za motorovým člunem se v červenci proháněl po vodní hladině na wakeboardovém prkně, když se najednou zábava proměnila v drama. Všiml si totiž, že má povolené lano. Snažil se tedy zakročit, jenže se mu provaz omotal kolem levé ruky.

„Strhlo mě to do vody a než se lano uvolnilo, pár metrů jsem byl ve vleku. Zpočátku jsem necítil žádnou bolest, jen pocit znecitlivění. Když jsem vytáhl ruku z vody, čekala na mě ale velmi špatná zpráva. Podíval jsem se a zjistil, že mi chybí čtyři prsty,“ popsal incident Galassi.

Jednatřicetiletý Američan byl okamžitě převezen do nemocnice. Od té doby se snaží s hendikepem vyrovnat. Už se naučil, jak zraněnou rukou uchopit a zvedat věci, stejně jako točit volantem. Jeho život se pomalu vracel do normálních kolejí, když vtom mu najednou v úterý zavolal detektiv Gary Johnston z oddělení šerifa v okresu Bonner, podle kterého prst 11. září nalezl a pohotově zamrazil místní rybář.

Malíček zatím čeká v mrazáku

„Jezero je chladné a hluboké, proto byl prst v pozoruhodně dobrém stavu. Sejmuli jsme z něj otisk a odeslali ho do státní laboratoře. Kupodivu nám oznámili, že to je malíček Haanse,“ svěřil detektiv Johnston.

Ačkoli se Galassi nejprve rozhodl, že malíček zpátky nechce, podle Johnstona zůstane prst na oddělení šerifa v mrazáku mezi jinými důkazy. To vše pro případ, že by si to jeho majitel přece jenom rozmyslel.

„Teď přemýšlím o tom, zda by se mi skutečně mohl ten prst vrátit. Už jsem kontaktoval svého lékaře, jestli ta možnost existuje a čekám, až se vyjádří,“ přiznal nakonec v rozhovoru pro CNN Galassi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám