Hlavní obsah

Ruští podvodníci nevídaně oklamali sázkaře. Napodobili jednu z největších událostí planety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K bizarnímu podvodu, který byl zaměřen na ruské sázkaře, došlo v posledních týdnech v Indii. Organizovaná skupina z Ruska tam za pomoci prostředníka uspořádala falešný turnaj v kriketu, který živě vysílala na internetu a vydávala jej za prestižní IPL, tedy indickou Premier League. Policii se podařilo během zinscenovaného čtvrtfinále podvodníky odhalit.

Foto: Profimedia.cz

Člen indické reprezentace v kriketu Yuzvendra Chahal během zápasu proti Anglii.

Článek

Už při prvním pohledu na hřiště, kde se turnaj konal, je zcela jasné, že nemůže být řeč o nejvyšší indické soutěži v kriketu. Značně prožloutlý trávník, absence diváků, kterých jinak chodí na zápasy v průměru 60 tisíc, nebo hráči, kteří vypadají, že kriketové náčiní drží v ruce prvně v životě. Ani to však neodradilo sázkaře z Ruska, aby si na předem domluvené zápasy vsadili.

Záběry z falešného turnaje IPL

Organizovaná skupina z Ruska najala místní zemědělce, kterým zaplatila v přepočtu jen něco málo přes 100 korun za zápas a přes noc z nich udělala profesionální hráče kriketu. Nechyběly dresy skutečných týmů, zvuky bouřících tribun ze skutečných zápasů, živý přenos na YouTubu, komentátor či grafika na obrazovce během vysílání.

Ceremoniál před zahájením letošního skutečného finále IPL

Kameraman měl přitom jasné instrukce. Zabírat zejména detaily hráčů, vynechat pohled na tribuny nebo cokoliv jiného, co by nepříliš promyšlený plán mohlo prozradit. Rozhodčí vybavený vysílačkou pak viditelně naznačoval, co se má v daný okamžik na hřišti odehrát.

Přesto se turnaj odehrál až do fáze čtvrtfinále, kdy policie podvod odhalila a zápolení zemědělců předčasně ukončila. Indický organizátor za svoje služby dostal od ruské skupiny údajně 300 tisíc rupií, tedy zhruba 90 tisíc korun, informoval britský The Guardian.

Indonésanka po 10 měsících manželství zjistila, že její manžel je žena

Koktejl

Na předem domluvené zápasy pak sázeli svoje rubly důvěřiví Rusové, pro které byl k tomuto účelu zřízen speciální účet na sociální síti Telegram. I přesto, že skutečná Indian Premier League skončila už v květnu a její finále sledovalo v ochozech na stadionu ve městě Ahmadábád přes 100 tisíc diváků.

Indická policie zadržela v souvislosti s podvodem čtyři osoby. Kromě podvodu jim hrozí postih i za samotné sázení, které je v Indii na kriket zakázáno. Další informace o tom, kdo konkrétně stál za celým podvodem a kolik peněz ze sázkařů vymámil, nebyly doposud zveřejněny.

K incidentu se zatím nevyjádřila ani skutečná IPL, která je po NFL (liga amerického fotbalu) druhou nejnavštěvovanější sportovní ligou světa. Až poté následují fotbalové ligy v Německu a Anglii.

Anketa

Viděli jste někdy zápas v kriketu?
Ano
8,7 %
Ne
91,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7807 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám