Hlavní obsah

Rumunská stíhačka se srazila s UFO

– BUKUREŠŤ

Díky úniku informací se na veřejnost dostala zpráva, že se rumunská stíhačka MIG 21 srazila s "podivnými objekty". Oficiální zpráva praví, že kokpit letadla při nárazu utrpěl značné škody. Rumunské ministerstvo obrany vyloučilo, že se jedná o běžný typ kolize, tedy srážku s ptactvem, meteoritem nebo kousky ledu.

Foto: Archiv, Právo

Zraněnému pilotovi se s poškozeným strojem podařilo přistát (ilustrační foto).

Článek

"Můžeme s určitostí říct, co to nebylo, ale nejsme schopni určit, co to bylo," píše ve zprávě hlavní vyšetřovatel náčelník Nicolae Grigorie. Jak uvádí list Metro, náraz, k němuž došlo při cvičném letu nad Transylvánií trval pouhých 67 milisekund a na video ho zachytila kamera letounu.

Pilot Marin Mitrica byl lehce zraněn, ale podařilo se mu s letounem přistát. Úředníci ministerstva obrany, kteří si s případem nevědí rady, zprávu o setkání s neidentifikovaným létajícím objektem postoupili Bezpečnostnímu výboru evropských vzdušných sil.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Reklama

Výběr článků

Načítám