Hlavní obsah

Roztomilá scénka: trio divokých kakadu se na drátě hádalo o mandarinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papoušci kakadu jsou inteligentní a společenští ptáci, které je zábava sledovat. Trojici těchto papoušků ve volné přírodě, která se hádala o šťavnatou mandarinku, natočila na konci července v jedné z městských čtvrtí australského Sydney Ernie Pereiraová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papoušci se hádali o mandarinkuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

„Ti ptáci mě fascinují. Kakaduové jsou obecně velmi drzí, pozorovat jejich chování a reakce mě baví. Když jsem je spatřila na elektrickém drátě, zastavila jsem. Byla to velká zábava. Teď už vím, jak sdílet mandarinku – stylem kakadu,” sdělila Pereiraová agentuře AP, která video zveřejnila.

Kakaduové jsou inteligentní, hraví a nesmírně hluční ptáci. Svá hnízda během dne opouštějí, aby našli potravu. V tomto případě se jednomu z nich podařilo ukořistit citrusový plod a jeho kolegové jej chtěli rovněž ochutnat. Konkrétně se jednalo o kakadu žlutočečelaté.

Tito papoušci, kteří jsou rovněž hojně chováni v zajetí, jsou velmi společenští. Ve volné přírodě se nejčastěji pohybují v párech či samostatně, na různých místech se však shromažďují a vytvářejí hejna, která se rozpadají pouze v době hnízdění.

Reklama

Výběr článků

Načítám