Hlavní obsah

Rozmary počasí nikdy nevypadaly líp. Soutěž o nejhezčí fotku má vítěze

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K podzimu už neodmyslitelně patří také vyhlašování vítězů nejrůznějších soutěží, ve kterých se amatérští i profesionální fotografové snaží zachytit krásu přírody. Po nejvtipnějších fotkách divočiny minulý týden vyhlásila britská Královská meteorologická společnost (RMetS) vítěze soutěže o nejhezčí fotografii počasí.

Foto: Gareth Mon Jones, Profimedia.cz

Nad mé očekávání (Wales) - Vítěz soutěže

Článek

Vítěze vybírala odborná porota z 24 finalistů, kteří vzešli z více než 5700 zaslaných fotografií.

„Vybírat z tolika kvalitních a vzrušujících fotografií, které byly letos přihlášeny, bylo nesmírně těžké,“ uvedl Dennis Schulz, hlavní meteorolog společnosti Meteo Group, který zasedal v porotě. „Fotografie finalistů ukazují vášeň, se jakou autoři zachytili vzácné i obyčejné meteorologické jevy,“ dodal.

V soutěži o nejkrásnější fotku divočiny zvítězil vyděšený svišť

Koktejl

Vítězem soutěže se stal Gareth Mon Jones se svou fotografií nazvanou „Nad mé očekávání“. Fotka člověka shlížejícího z vrcholku hory na mraky dole byla pořízena ve Snowdonii v severním Walesu.

Druhé místo a cenu veřejnosti si odnesla Elena Salvaiová za fotografii bouřky z italského pobřeží.

Nejkrásnější fotky divočiny za rok 2019

Koktejl

Vyhlášena byla i juniorská kategorie pro fotografy do sedmnácti let věku. Tu vyhrál Australan Hugo Beck rovněž za fotku bouře a blesků nad zálivem Trial Bay.

Reklama

Výběr článků

Načítám