Hlavní obsah

Rodina adoptovala dítě, pak zjistila, že má ještě čtyři sourozence

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adopce dítěte není nikdy nic samozřejmého. Obzvlášť, když už máte nějaké děti vlastní. Když vám ale místo jednoho dítěte navíc přibude do domácnosti celá pětice, musíte se začít pořádně otáčet.

Foto: PA/Nick Ansell , ČTK

Americký pár má nyní osm dětí, pět z toho je adoptivních. Ilustrační foto

Článek

Andi a Thomas Bonurovi z Texasu mají spolu tři vlastní děti. Při snaze přivést na svět své děti ale pár čelil obtížím. Nejprve se jim nedařilo početí, když se pak konečně poštěstilo, Andi dvojčata, která se jí měla narodit, nedonosila. Přežil jen nyní 11letý Joey.

Kojeneckých ústavů je moc, pěstounů málo

Domácí

„Když jsme ztratili Eli, doktoři nám řekli, že už další děti mít nemůžeme,“ přiznala v rozhovoru pro CBS News Andi. Ale pár se nevzdal. Narodily se jim dvě dcery, nyní desetiletá Sadie a osmiletá Daphne. Obě však přišly na svět předčasně a lékaři před dalším otěhotněním Bonurovy důrazně varovali.

Pár se proto rozhodl, že další děti bude adoptovat. V listopadu 2017 adoptovali nyní dvouletého Brysona. A pak se začaly dít věci.

Inspirace pro ostatní

Bonurovi zjistili, že Bryson má v dětských domovech ještě další sourozence, takže k nim do domácnosti přibyla čtyřletá Gabrielle a šestiletý David. Tím to ale nekončilo. K Bonurovým začali docházet i starší bratři adoptovaných dětí, dvojčata Thomas a Carter. V květnu roku 2020 se podařilo adoptovat i je, a tak je nyní, i podle slov Andi Bonurové, celá rodina kompletní.

Proces adopce byl podle manželského páru psychicky velice náročný, ale rodiče nemohli nechat sourozence po různých dětských domovech. A tak nyní vychovávají osm dětí.

„Upřímně, nepřipadám si nijak výjimečná. Sílu mi dodává, když vidím, kolik ostatní matky věnují péče svým dětem,“ řekla Andi pro server Daily Mail.

„Mám ty nejbáječnější děti, jaké bych mohla chtít. A nic z toho, co se stalo, nebyla jejich chyba. Tak doufám, že i ostatní uvidí tu nádheru, kterou mateřství skýtá a zapojí se také. I kdyby to třeba spočívalo jen v tom, že občas vypomůžou s hlídáním dětí náhradní mamince,“ sdělila Andi Bonurová své poselství.

Reklama

Výběr článků

Načítám