Hlavní obsah

Rodiče ochrnutého Muže roku odmítli sbírku od Žilkové

– Praha/Vrchlabí
Novinky, Gabriela Wolfová

Rodiče Muže roku Martina Zacha (24) odmítli veřejnou sbírku, kterou pro ně organizovala herečka Veronika Žilková. Zájem lidí a médií odmítají.

Článek

Podle informací Novinek byli rodiče Martina Zacha zpočátku nabídkou Veroniky Žilkové, která je patronkou občanského sdružení Prosaz, nadšeni. Nabídla jim pomoc a dokonce se dala do organizování veřejné sbírky. Rodiče i bratr Ondra jí byli velice vděční. Pomoc si ale poté rozmysleli.

"Paní Veronika měla už všechno rozjednané. Zajistit DMSky také není jednoduché. Najednou jí ale zavolali, že si to rozmysleli a sbírku nechtějí," prozradil Novinkám zdroj blízký rodině. "Odmítají zájem o svého syna. Nechtějí, aby byl jeho případ medializován," uvedl důvody rodinný přítel. 

Rodina nekomunikuje a zákaz podávání informací o stavu Martina Zacha dostal také organizátor Muže roku David Novotný, personál nemocnice i tisková mluvčí.

Martin Zach se těžce zranil druhý den po vítězství v soutěži Muž roku. Skákal na lyžích na rybníku Kačák ve Vrchlabí a dopadl na mělčinu. Poranil si míchu a má ochrnuté horní i dolní končetiny. V noci ze středy na čtvrtek byl transportován v utajení do pražské motolské nemocnice, kde se o něj bude starat specialista na pacienty s poraněnou míchou.  

Reklama

Související témata:

Související články

Krutý úděl osudu snáší Muž roku statečně

Statečně snáší na nemocničním lůžku krutý úděl osudu Muž roku 2009, 24letý vysokoškolák Martin Zach z krkonošského Vrchlabí. Martinovi, který den po zisku...

Výběr článků

Načítám