Hlavní obsah

Rodiče ho nechtěli. O mládě emu se stará šest netradičních kamarádů

Malé ptáče emu je tak roztomilé, že by si ho nejspíš vzal domů i zarytý odpůrce zvířat. Přesto se mu stalo, že ho rodiče odmítli přijmout. Naštěstí pro něj se ho ujalo šest netradičních opatrovníků: malých kůzlátek.

Foto: Profimedia.cz

Kůzlátka přijala malé ptáče emu Taze mezi sebe.

Článek

Taz je malé ptáče emu, kterému je pouhých pár dní. Jeho rodiče ho nepřijali, protože se vyklubalo v inkubátoru, místo toho, aby vejce vyseděl jeho otec.

Naštěstí v útulku v anglickém městečku Devizes ve Wiltshiru se našlo dost zájemců, kteří se o něj postarali. Do party ho vzala šestice jen o pár dní starších kůzlat.

Emu jsou hraví a kozy také

Tazovi noví kamarádi Alfred, Mickey, Giddy, Eddie, Marigold a Ayah si s ním celé dny hrají bez ohledu na rozdíl velikostí, který mezi nimi a Tazem panuje. Dovolují mu všechno zkoumat a motat se jim pod nohama a mezi kopýtky.

Nejstarší známý pták na světě má v 70 letech další mládě

Koktejl

„Je to tak roztomilé vidět je, jak si spolu hrají,“ říká Chris Franklin, který spolu se svou ženou Ellie útulek jménem Caenhill Countryside Centre v Devizes vede.

V útulku chovají přes 300 zvířat. Přátelství mezi kůzlaty a emu ho tak nepřekvapilo. „Emu jsou hraví a kozy také. Jen ať spolu dovádí. Až Taz dospěje, bude schopen běhat rychlostí až 50 kilometrů v hodině,“ uzavírá Chris.

Reklama

Výběr článků

Načítám