Hlavní obsah

Roboti na jednom kole jako kurýři budoucnosti

Izraelský inženýr navrhl robotického kurýra, který se díky zabudovaným gyroskopům umí pohybovat pouze za pomocí jednoho kola.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roboti na jednokolce jako kurýři budoucnosti Video: Reuters

 
Článek

Boom s bezpilotními letouny v poslední době rozvířil naděje kurýrních firem na to doručovat své zásilky pomocí létajících dronů. Rozvoj moderních technologií ale nabízí další možnosti, a to je využít autonomních robotických systémů, které se pohybují po zemi.

„Vypracoval jsem koncept autonomních robotických jednokolek, které se řídí podle GPS souřadnic a jsou schopny rozeznat lidský obličej. Systém je navržen hlavně k dopravování zásilek.“ Říká o projektu inženýr Kobi Shikar.

Motorizovaný doručovací systém po příjezdu na místo určení jej předá příjemci, kterého rozezná podle obličeje. Transwheel, jak svůj vynález izraelský inženýr nazývá, používá stejný vyvažovací systém jako známá městská vozítka Segway.

Přístroj by měl být vybaven kamerou, která zajistí, aby neohrozil provoz na silnici. Jak rychle by měl jezdit, nebylo uvedeno.

Koncept robotické jednokolky je zatím ve fázi návrhu. Izraelský inženýr proto čeká, jestli se jeho nápadu chytne někdo, kdo by ho realizoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám