Hlavní obsah

Řidiči školního autobusu praskly nervy, 12 dětí se zranilo

Novinky, Jakub Štěpánek

Šoféři školních autobusů musejí mít nervy z oceli. Své o tom ví třiašedesátiletý Roger Wells, který řídil autobusy plné dětí v anglickém hrabství Východní Sussex. Jeho činnost však byla pozastavena poté, co mu nedávno došla trpělivost s neposlušnými školáky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Wells letos jako už mnohokrát předtím řídil dvoupatrový autobus s kapacitou 84 osob. V přeplněném voze však tentokrát cestovalo 98 školáků, kteří mířili ze školy domů. Wellse při cestě rozpálilo chování několika dětí, které zbytečně mačkaly zvonek, který upozorňoval řidiče.

Těsně před zastávkou v městečku Wadhurst ve Východním Sussexu měl bezdůvodně prudce šlápnout na brzdy, přičemž se uvolnila tyč ve spodním patře autobusu a zasáhla křičící děti.

Jeden 14letý chlapec dokonce málem proletěl v horním patře čelním sklem, které po nárazu jeho těla prasklo. Podle ostatních dětí křičel řidič těsně před incidentem, aby žáci „do pr**le přestali mačkat ten zvonek”. Zranění utrpělo dohromady 12 dětí.

Jedenáctiletý chlapec ukradl školní autobus

Koktejl

Po dobrzdění vstal Wells ze sedadla a šel vrátit na místo vypadlou tyč, poté pokračoval v cestě. Případ se však dostal až k soudu, kde nyní řidiči, který veškerá obvinění popírá, hrozí za jeho čin trest. O jeho výši soudce zatím nerozhodl, do vyřešení případu však zůstává Wells suspendován.

Reklama

Výběr článků

Načítám