Hlavní obsah

Řidič z pražských garáží „unesl” zajíce. Nechtěl jsem mu ublížit, řekl policistům

Praha

Co všechno lze ukrást, předvedl na konci března 31letý muž v jednom z obchodních domů v Praze. Při odjezdu z garáží doslova „unesl“ vystaveného plyšového zajíce. Zanedlouho mu volali policisté a vše jim přiznal.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič vzal zajíce a ujelVideo: Policie ČR

 
Článek

Celou krádež natočila 31. března kamera umístěná v garážích centra v Nových Butovicích, kde lze vidět, jak muž přijede k závoře, aby naskenoval parkovací lístek. Všiml si však také půldruhého metru vysokého zajíce, který tam byl vystavený jako dekorace na blížící se Velikonoce.

Po otevření závory řidič zajíce sbalil, posadil na sedačku spolujezdce a ujel. Pátrání byla vzhledem k zachycené registrační značce jednoduché.

„Policistka prošetřující tento případ muži zavolala, aby zjistila, jak se vlastně věci mají. Ještě se téměř nestihla představit, kdy jí muž na druhé straně oznámil: Přesně vím, proč voláte. Zajíce mám ještě v autě a v nejbližší době vám ho přivezu,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

V pondělí muž zajíce skutečně přivezl. Plyšák byl v pořádku a nepoškozený. Muž se hájil tím, že má složitou životní situaci, a dodal, že zajíci nechtěl jakkoli ublížit.

„Byť dotyčný svého jednání upřímně litoval, i tak mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Krádeží totiž způsobil škodu za víc než čtrnáct tisíc korun,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám