Hlavní obsah

Řidič nedbal na hmotnost autobusu, most se pod ním ošklivě prohýbal

Víc štěstí než rozumu měl v sobotu řidič autobusu, který ve městě Beaver v americkém Arkansasu přejel přes most s minimálně 3,5krát nižší nosností. Inspektoři nyní prověřují, zda nebyl most při průjezdu těžkým dopravním prostředkem poškozen, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Most Beaver ve stejnojmenném městě v americkém Arkansasu.

Článek

Dramatické video, které na sociálních sítích zveřejnila Barb Hartman Matherová, dosud zaznamenalo již téměř milión zhlédnutí.

Ze záběrů je patrné, že se další účastníci provozu snažili řidiče autobusu od jeho záměru troubením odradit, ten však na jejich upozornění nedbal a pokračoval v jízdě.

Most s hmotnostním limitem 10 tun, který byl zbudován v roce 1943, se pod tíhou autobusu výrazně prohýbal, průjezd dopravního prostředku však na první pohled vydržel.

Kolik lidí se v autobuse nacházelo, deník Daily Mail neuvedl. Podle vládní agentury Arkansas Department of Transportation (ARDOT) však zcela jistě vážil přinejmenším 35 tun.

Inspektoři z ARDOT nyní prověřují, zda nebyl most při průjezdu autobusem poškozen. Podle nejnovějších zpráv je však v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám