Hlavní obsah

Revoluční zubní kartáček prý zvládne vyčistit zuby za deset vteřin

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas strávený každý den v koupelně může výrazně snížit revoluční automatický kartáček, jenž kompletně vyčistí zuby za pouhých deset vteřin. Amabrush, jak se nazývá, byl představen na internetové platformě Kickstarter, kde se dočkal velkého úspěchu. Zákazníci si jej už nyní mohou předobjednat za 70 liber (asi 2000 korun).

BEZ KOMENTÁŘE: Revoluční novinka vám sama vyčistí zuby za 10 vteřinVideo: Amabrush/Kickstarter

 
Článek

Kartáček se o veškerou hygienu postará úplně sám. Stačí jej vložit do úst, stisknout tlačítko a počkat deset vteřin.

Výrobci uvádějí, že proces čištění se díky vibracím postará o každý jednotlivý zub. Co se zubní pasty týče, přístroj využívá kapsle, které vydrží asi jeden měsíc. Jedna stojí 2,60 libry (kolem 77 korun).

Čisticí zařízení je vyrobeno ze silikonu, který je odolný proti bakteriím, a z 3D štětin nacházejících se na obou stranách. Materiál má být dostatečně měkký, aby zabránil onemocnění dásní, zároveň však dostatečně tvrdý, aby dokázal vyčistit zuby.

Vynálezci tvrdí, že s ohledem na pružnost materiálu bude k dostání pouze jedna velikost.

„I když čištění trvá jen deset sekund, povrch každého zubu je čištěn déle než při čištění běžným kartáčkem. Pokud si čistíte zuby doporučovaných 120 sekund běžným kartáčkem, každá část povrchu zubu je čištěna pouze 1,25 vteřiny. Amabrush čistí všechny zuby celých deset sekund,“ tvrdí výrobci.

Výrobci také dodávají, že kartáček vydrží asi dva až tři měsíce a poté by měl být nahrazen za nový. Jinak by prý jeho účinnost klesala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám