Hlavní obsah

Reportéru Klímovi rozhodil srdce případ zmizelé Aničky

– Praha
Novinky, David Zápal

Scénáristu a reportéra pořadu Soukromá dramata televize Prima Josefa Klímu (59) o víkendu postihla vážná arytmie srdce. Lékaři mu museli zastavit srdeční činnost a znovu pak tento životně důležitý orgán elektrickým výbojem nastartovat. „Spouštěčem těchto problémů bylo pátrání po zmizelé Aničce,“ přiznal Novinkám Klíma.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Josef Klíma

Článek

Potíže se srdcem pocítil již začátkem minulého týdne. „Chvíli jsem měl tep pětačtyřicet a za okamžik už 130. Dostal jsem na to prášky. V sobotu po snídani nastaly ale potíže znovu. Srdce mi prudce bušilo, špatně se mi dýchalo, cítil jsem tíseň, že umírám. Okamžitě jsme jeli do pražského IKEMu,“ prozrazuje novinář.

Tam mu lékaři ve spánku podle jeho slov „restartovali“ srdce defibrilátorem a během několika minut mohl odjet zpět domů. „Po tomto zákroku jen nesmíte řídit a ještě den se cítíte malátně, jinak je vše v pořádku. Víte ale, že časem opět budete se stejným problémem muset přijít znovu. Je jen otázka, kdy. Můj motor je v pořádku, ale zapalování blbne, protože nepřeskočí jiskra,“ nabízí přirovnání o svých potížích. Dnes už opět naplno pracuje.

K problémům došlo poté, co se Klímovi ozval otec zmizelé Aničky Janatkové (9), se kterým se sešel a probírali spolu všechny okolnosti případu. „Chtěli jsme si ověřit, zda se při vyšetřování nic nezanedbalo. Celé to na mě zapůsobilo velmi depresivně. Vidět zoufalé rodiče pátrající po ztracené dceři je velmi stresující. Proto moje srdce zazlobilo,“ domnívá se Klíma.

Reportér měl potíže se srdcem již před dvěma lety, když mu doktoři po kolapsu diagnostikovali anginu pectoris. Na radu lékařů tehdy přestal kouřit.

„Rok a půl jsem žil poklidně životem scénáristy, chodil na dlouhé procházky se psem a nestresoval se. Ale po nabídce od produkce Soukromých dramat jsem měl jasno během tří minut. Vím, že ta práce mému tělu škodí, ale pro psychiku je to lázeň. Kdybych se doma izoloval od světa, stejně bych byl ve stresu, že mi něco uniklo. Je to začarovaný kruh,“ má jasno bývalý reportér zrušeného pořadu Na vlastní oči televize Nova.

Včera už mu otrnulo a proti přísné životosprávě pořádně zhřešil. „Snědl jsem celou husu. Nešlo ji odmítnout,“ přiznal kajícně na závěr Josef Klíma.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám