Hlavní obsah

Rakouská masérka si z Budějovic odvezla největší silikonová prsa

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Pro největší prsa, jaká mohou plastičtí chirurgové pacientům poskytnout, si přijela v minulých dnech na specializované oddělení českobudějovické nemocnice masérka z Rakouska. Za maximální možné prsní implantáty zaplatila 42 tisíc korun a splnila si tak svůj sen.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Dávali jsme jí největší prsní implantáty, které je možné do naší republiky od výrobců dovézt, o objemu 920 mililitrů silikonu na každou stranu. Samozřejmě že tak velké implantáty mohou doprovázet zdravotní komplikace a rozhodně bych takový zásah pacientkám nedoporučoval. Tahle byla informována o všech rizicích, přesto souhlasila a tak velké implantáty chtěla,“ sdělil Právu Vladimír Mařík, primář oddělení plastické chirurgie českobudějovické nemocnice. Upozornil, že běžně si pacientky vybírají implantáty o objemu 250 až 300 mililitrů.

Zmínil, že pacientka by teoreticky mohla žádat ještě větší prsa, než jaké má nyní Rakušanka. „V takovém případě bychom však museli dávat dva implantáty na sebe, nebo u výrobce zažádat o speciálně vyrobený implantát, za což by musela pacientka zaplatit zřejmě nepoměrně větší peníze,“ konstatoval primář plastické chirurgie.

Původní silikony se jí zdály malé

Rakušanka si oddělení plastické chirurgie v Českých Budějovicích nevybrala náhodou, ale měla s místními chirurgy, kteří patří mezi nejlepší v republice, už svou zkušenost. „Před čtyřmi lety jsme jí udělali prsní implantáty z 575 mililitrů silikonu. Ty se jí však už zdály malé,“ podotkl Mařík.

Stejně časté jako zvětšení prsou je i jejich zmenšování. „Ročně provádíme zhruba okolo 280 estetických operací prsou. Přičemž asi polovina žen je chce zmenšit. Například štíhlé ženy s většími prsy trápí bolesti zad a podobně,“ vysvětlil Mařík.

Estetické operace prsou si ve většině platí pacientky samy, když ceny se pohybují od 20 do 65 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám