Hlavní obsah

Rakev se „sympatickým rošťákem“ přivezli k supermarketu, kde rád žebral

Worcester

Málokdy se stává, že by se bezdomovci, ještě k tomu drogově závislí, těšili velké oblibě mezi místním obyvatelstvem. Šestatřicetiletý Ben Kreisler z Worcesteru však to štěstí měl. I přes jeho potyčky se zákonem ho lidé měli rádi. Znali ho zejména od supermarketu, u kterého rád žebral. Proto když zemřel, rakev s jeho tělem převezli začátkem července právě na jeho oblíbené místo, napsala agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Rakev s bezdomovcem odvezli k jeho oblíbenému obchodu, kde rád žebralVideo: AP

 
Článek

Problémový Ben byl známou figurkou v britském Worcesteru. Umělec bez domova, kterému přátelé a známí přezdívali „sympatický rošťák“, zemřel na předávkování drogami už 23. května, smuteční tryzna se ale konala až 1. července.

Po obřadu ho rodina a přátelé převezli ke schodům u jeho oblíbeného obchodu, kde často vysedával.

Foto: AP

BEZ KOMENTÁŘE: Rakev s bezdomovcem odvezli k jeho oblíbenému obchodu, kde rád žebral.

„Na těch schodech (u supermarketu) jsi doslova zanechal svou stopu. Odpočívej v pokoji, brácho,“ rozloučila se s Benem jeho sestra Claire Brownová.

„Moc dobře věděl, jakou moc má závislost. Vím, že kdyby tady dnes seděl, řekl by: prosím, přátelé, nedělejte stejné chyby jako já.“

Všichni se shodují, že to byl velmi milý, starostlivý a sečtělý muž.

„Nikdy nikomu neublížil, jen tam sedával a četl knihu. Někdy za chladných rán jsem mu koupil kávu, za což byl opravdu vděčný. Už nebudeš mít žádné problémy, Bene,“ vzkázal jeden z místních, Mark Garness.

Z drogového dealera se stal sokolnický mistr USA

Koktejl

„Tohoto milého muže jsem často vídala u supermarketu. Jednou se podíval do kočárku na moje dítě a pogratuloval mi k jeho narození. Moc mě to dojalo, protože se k nám málokdy někdo přiblížil, natož aby na nás promluvil, protože jsme byli zrovna v lockdownu,“ zavzpomínala Jo Smithová.

Reklama

Výběr článků

Načítám