Hlavní obsah

Raději zemřu, než abych zvířata opustil, říká provozovatel útulku v Kyjevě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ital Andrea Cisternino se i navzdory válečnému konfliktu na Ukrajině rozhodl zůstat v Kyjevě, kde provozuje útulek pro opuštěná zvířata. Dle svých slov prý raději zemře, než aby svých 400 milovaných zvířat opustil, píše britský server The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Bývalý fotograf z italského hlavního města Říma o situaci v kyjevském útulku, kde se nacházejí zachránění psi, kočky, ovce či kozy, pravidelně informuje na sociálních sítích.

„Zemřu tady pro svá zvířata. Zaslouží si ochranu, ať to stojí, co to stojí,” uvedl ve svém příspěvku Cisternino ve čtvrtek, kdy Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu.

Ital na svém Facebooku, kde ho sleduje přes 68 tisíc lidí, rovněž sdílel fotky se svými zvířaty či záběry, na nichž je vidět, jak těsně nad útulkem létají vrtulníky ruské armády.

„Je tady zákaz vycházení, všechno je zavřené, ukrývám se ve tmě, v domech se téměř nesvítí, ozývají se exploze. Doufám v klidnou noc,” popsal situaci v jednom z dalších příspěvků a poděkoval lidem za podporu.

Mezi uživateli sociálních sítí si Cisternino pochopitelně vysloužil velký obdiv a kromě slovní podpory mu lidé začali přispívat i finančně.

„Soucítím s vámi a doufám, že tato absurdnost skončí z úcty k lidským životům,” napsal jeden z komentujících v naději, že válka brzy skončí.

Podle informací jiného uživatele sociálních sítí Ital v útulku pobývá společně se svou ženou a dalšími třemi osobami a prozatím mají dostatečné množství zásob jak pro sebe, tak pro všechna zvířata.

Reklama

Výběr článků

Načítám