Hlavní obsah

Racci drželi čtyři dny penzistku jako rukojmí

– Bridlington
Novinky, Jakub Kynčl

Devětašedesátiletá britská penzistka z Bridlingtonu Penny Freemanová si užila trochu netypické šikany. Z jejího domu ji totiž nechtěli pustit „děsiví” racci. A to hned celé čtyři dny.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Racci udělali důchodkyni ze života peklo.

Článek

Pokaždé, když se Penny Freemanová pokusila opustit dům, racci na ni začali pořádat nálety a velmi tvrdě na ni útočili. Hnízdící pár racků útočil navíc na okna v jejím domě s takovou agresivitou, že se bála, že je prorazí a zaútočí na ni i uvnitř domu.

Racků se bála natolik, že se ani neodvážila pověsit si na venkovní šňůru vyprané prádlo. „Bylo to děsivé, nemohla jsem opustit dům a cítila jsem se jako vězeň. Ptáci byli velmi útoční,” uvedla 69letá důchodkyně.

Počet útoků racků roste

Počet útoků racků v pobřežních městech po celé Británii výrazně roste. Podle odborníků jsou racci letos nejagresivnější za posledních deset let. Jejich útoky se staly v oblasti Cornwallu takovým problémem, že v jedné ulici pošta zastavila dodávání zásilek, protože několik pošťáků muselo být po útocích racků hospitalizováno.

Racci začali na zahradu postarší Britky létat, protože tam nechávala potravu pro drobné zahradní ptáčky. Jenže rackům se tam zalíbilo a postavili si za komínem hnízdo. Jakmile měli mladé, tak se začali chovat velmi agresivně a když jim jedno mládě vypadlo z hnízda, rozpoutali nefalšované peklo.

O mládě se nadále starali i na zemi a odmítali k němu kohokoliv připustit. Teprve po čtyřech dnech, kdy se mládě naučilo létat, racčí rodina její zahradu opustila a důchodkyně tak mohla opět bez potíží vyjít na zahradu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám