Hlavní obsah

Pusťte mě, trest jsem dokončil, žádá doživotně odsouzený po klinické smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dnes šestašedesátiletý Benjamin Schreiber byl v roce 1996 v americké Iowě odsouzen za ubití muže k doživotnímu vězení bez možnosti propuštění. Poté, co ve vězení prodělal klinickou smrt, se ale začal hlásit o své propuštění s tím, že svůj doživotní trest vlastně dokončil. Americký soud jeho žádost zamítl, informoval zpravodajský web BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V žádosti o propuštění argumentoval tím, že trest dokončil, když se mu před čtyřmi lety krátce zastavilo srdce.

Soudci označili žádost za originální, leč nepřesvědčivou s tím, že evidentně není mrtev, když právní dokumenty podepsal.

U Schreibera se v roce 2015 vyskytla sepse v reakci na komplikace v souvislosti s ledvinovými kameny. Lékaři ho v nemocnici museli oživovat, muž se ale plně zotavil a vrátil se za mříže.

Schreiber v žádosti o propuštění, která byla podána loni, tvrdil, že byl oživován proti své vůli. Doplnil, že jelikož byl chvíli mrtev, svůj trest technicky dokončil.

Žádost nejprve zamítla nižší instance, právník odsouzeného se ale odvolal. Ve středu nakonec odvolací soud potvrdil rozsudek nižší instance s tím, že Schreiberův trest bude dokončen, až bude Schreiber formálně prohlášen za mrtvého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám