Hlavní obsah

Psycholog nutil svou klientku nosit psí obojek

Novinky, Famous
SYDNEY

Nosit psí obojek musela jedna australská klientka v ordinaci svého psychologa Bruce Beatona. K této netradiční léčebné metodě došlo poté, co dvaadvacetiletá žena trpěla bulimií, ale žádná z léčebných metod u ní nezabírala. Psycholog chtěl hrát hru, v níž byl pánem, který ponižuje svého psa. Čtyřiašedesátiletý hojitel lidských duší teď čelí u soudu obvinění ze sprostého napadání a zneužití své profesionální pozice.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jako pes si připadala klientka psychologa ze Sydney.

Článek

"Je to v souladu s etickými směrnicemi. Neříkám, že by bylo v pořádku, kdybych ji udeřil. Ale já jsem ji nikdy neudeřil," tvrdil psycholog před soudcem rozhodně. Podle jeho názoru si mohla v této ponižující hře mladá žena k němu vytvořit silně důvěřující vztah, na jehož základě by ji bulimii pomohl zvládat.

Psycholog se u soudu hájil tím, že dvaadvacetiletá žena tuto metodu potřebovala a že má pro své počínání odborné vysvětlení. Jenže policie předložila důkazy, které tajně získala během odposlechu sezení s mladou ženou. Nahrávky odhalují, že se Beaton nezdráhal svou klientku ani bičovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám