Hlavní obsah

První potomek prince Edwarda se narodí v prosinci

DPA, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

"Královské výsosti, hrabě a hraběnka z Wessexu, s radostí oznamují, že se hraběnce z Wessexu v prosinci narodí dítě," píše se v dnešním prohlášení Buckinghamského paláce. Nejmladší syn královny Alžběty II., Edward, by se měl za 7 měsíců stát poprvé otcem.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

"Královna a vévoda, spolu s celou rodinou, jsou milou zprávou potěšeni," uvádí se dále ve zprávě pro tisk. Manželství Edwarda a Sophie (38) patří z hlediska stability v královské rodině k těm vzorným. Na potomka ale pár čekal dlouhé roky. Dlouho se zdálo, že bude manželství kvůli zdravotním problémům hraběnky bezdětné.

Sophie navíc v prosinci 2001 musela podstoupit umělé přerušení těhotenství, protože se plod vyvíjel mimo dělohu a ohrožoval její život. "Kdybych chtěla mít 5 nebo 10 dětí, byla bych musela začít mnohem dříve," reagovala s úsměvem Sophie na otázku tisku, týkající se jejího věku, který není pro prvorodičku příliš ideální. "Jsem šťastná, že budu mít vůbec nějaké dítě. Každé další je vítáno," dodala.

Nynější těhotenství prý zatím probíhá bez komplikací. Podle mluvčí Buckinghamského paláce je hraběnka zcela zdravá, jen "poněkud unavená". Sophie na radu lékařů nebude v budoucnu vykonávat oficiální úkoly, jež jí jako člence královského rodu přísluší. Manželé novinu nejdříve oznámili Alžbětě II., veřejnost si na radostnou zprávu musela počkat až do dnešního dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám