Hlavní obsah

Propuštěný horník z Polska, jehož hledala rodina, se ukrýval v dole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

V místech, kde to velmi dobře znal, se ukryl bývalý polský horník, jehož od začátku ledna hledala jeho rodina. Schoval se v dole Wujek v Katovicích v hloubce 765 metrů. Podle Wojciecha Jarose, mluvčího společnosti KHW, které důl patří, se 46letý muž ukrýval v části, kde obvykle není moc lidí. Není jasné, jak dlouho byl pod zemí a zda byl celou dobu na jednom místě.

Foto: Profimedia.cz

Polský horník se ukrýval v dole, ačkoli jej hledala jeho rodina. Ilustrační foto

Článek

Muž dvacet let pracoval jako horník, loni na podzim ale o práci přišel. "Problém byl v tom, že když tam pracoval tak dlouho, mnoho lidí ho znalo od vidění a nemuseli vědět, že už tam nepracuje," řekl Jaros.

Zaměstnanci dolu si myslí, že bývalému horníkovi pomohly jeho zkušenosti. V podzemí se vyznal, věděl, kudy se může dostat na povrch, dokázal se vyhýbat kontrolám.

Policie se domnívá, že muž mohl v dole strávit dokonce několik týdnů. Poté, co byla jeho podzemní skrýš odhalena, byl odvezen do nemocnice kvůli odvodnění a zeslábnutí, cítí se ale dobře.

Proč se bývalý horník schovával, není zatím jasné. Podle jeho příbuzných ho velmi zasáhla ztráta zaměstnání. Zástupci KHW nechtěli mluvit o tom, zda propuštěnému horníkovi nemohl pomáhat někdo z jeho bývalých kolegů. Společnost hodlá zpřísnit kontroly, aby se podobný případ nemohl opakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám