Hlavní obsah

Prodavač v bistru ignoroval lupiče se zbraní. Ten přepadení raději vzdal

Novinky, vps

Originálně a především účinně si poradil s ozbrojeným lupičem prodavač a majitel bistra v novozélandském městě Christchurch. Prostě ho ignoroval. Ukázalo se to jako úspěšná strategie, protože lupič svou snahu vzdal a odešel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prodavač dál obsluhoval zákazníka, i když na něj mířil zloděj zbraníVideo: NZ Police, AP

 
Článek

Maskovaný lupič vešel do bistra a na jeho majitele Saida Ahmeda, který obsluhoval, namířil zbraň a požadoval hotovost. Jenže Ahmed, který je z Egypta a na Nový Zéland emigroval před 20 lety, si ho nevšímal.

Vyhýbal se očnímu kontaktu s lupičem a v klidu, jako by se nic nedělo, obsloužil zákazníka. Poté se otočil a vydal se do kuchyně.

„Dal jsem zákazníkovi jídlo, protože jsem chtěl, aby odešel z bistra, a dostal se tak mimo nebezpečí,“ uvedl Ahmed pro list The Guardian. „Pak jsem se k němu otočil zády a šel do kuchyně zavolat policii. Říkal jsem si, že když mě střelí, tak alespoň budu o něco dál a ta rána nebude tak vážná, jako když by mě trefil zblízka do hlavy nebo srdce,“ dodal.

Lupiče neobvyklé chování zaskočilo a rychle bistro opustil.

Ahmed po celou dobu vypadal, že je naprosto v klidu, ale srdce mu prý bušilo jako o život. Mnozí ho teď označují za hrdinu, to však odmítá, protože se jen řídil svými instinkty.

Podle agentury AP došlo k incidentu už na konci května, video však bylo policií zveřejněno až na konci minulého týdne v naději, že vyšetřovatelé získají další indicie k dopadení pachatele, kterého se jim stále nepodařilo najít.  

Reklama

Výběr článků

Načítám