Hlavní obsah

Prince Harryho čeká na akademii tvrdý život

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ Harry nebude mít na vojenské akademii Sandhurst na růžích ustláno. Už se totiž na něj nachystal generálmajor Andrew Ritchie, který je jejím velitelem. Kvůli princovi nehodlá svůj přístup nijak měnit.

Foto: archiv nemocnice

Součástí Dne otevřených dveří je kromě prohlídky prostor i výklad porodních asistentek ohledně chodu porodnice.

Článek

"Již dříve jsem se musel rozloučit s některými kadety, jejichž chování neodpovídalo striktním požadavkům kladeným na příští důstojníky, a v budoucnu na tom nehodlám nic měnit," prohlásil Ritchie.

Každé pochybení i mimo službu provázejí přísné následky, vyloučení nevyjímaje. Andrew Ritchie nevidí žádný důvod, proč by se měl k dvacetiletému princi Harrymu, který bude v kasárnách figurovat jako prostý pan Wales, chovat jinak než k ostatním.

Místo spánku práce

"Pravidelně k nám přicházejí lidé, kteří jsou zvyklí čtyři hodiny pracovat a zbylých dvacet spát nebo odpočívat. U nás se to musí odnaučit. Nejeden z nich to pochopitelně jen těžko snáší," uvedl generálmajor.

Je tedy zřejmé, že na rvačky s fotografy, flámy a drogy si jeho příští svěřenec bude muset dát zajít chuť. Nedávno se nechal unést a napadl fotografa. [celá zpráva]

Zábava pro prince i vojáky

Lépe se mezi vojáky vedlo jeho o dva roky staršímu bratru Williamovi, jenž si ale mezi nimi pobyl pouhý jeden den. Navštívil totiž výcvikový tábor elitní jednotky SAS v anglickém hrabství Hereford, kde dostal jednu z lekcí nutných k přežití.

Stal se přímým účastníkem simulované přestřelky, během níž prince, oblečeného do neprůstřelné vesty a s ochrannými brýlemi, členové speciálního komanda doslova vhodili do auta a převezli do bezpečí. Při cvičení však sehrál nejen roli prominentní oběti, ale vyzkoušel si také střelbu z automatické pistole.

"Princ si to velice užíval," prozradil jeden ze zapojených vojáků a poznamenal, že se bavili i oni sami.

Reklama

Související témata:

Související články

Princ Harry natočil dokument o AIDS

Britský princ Harry se objeví jako průvodce dokumentárním filmem o africkém království Lesothu, které sužuje nemoc AIDS. Snaží se tak na toto nebezpečné...

Výběr článků

Načítám