Hlavní obsah

Princ Harry porušil královskou tradici, sám si zavřel dveře od auta

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie je zemí psaných i nepsaných tradic. Proto jejich porušení, i kdyby bylo sebemarginálnější, vyvolá rozruch nebo alespoň typicky britsky pozdvižené obočí. Jednu z takových tradic nyní porušil princ Harry, přesně rok poté, co tak učinila jeho choť.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry si sám zavírá dveře při oslavách pátého ročníku her Invictus.

Článek

Pětatřicetiletý člen královské rodiny za sebou zavřel dveře od auta během návštěvy her Invictus pro zraněné hendikepované britské vojáky a veterány. Tradici těchto her Harry sám založil.

Až donedávna platilo, že členové královské rodiny si prostě dveře neotvírají a dělá to za ně personál. Před rokem ovšem tuto tradici porušila Harryho žena vévodkyně Meghan. Teď tradici porušil i v pořadí šestý následník britského trůnu a nezůstalo to bez povšimnutí.

Splnila se tak předpověď mnohých expertů na etiketu, kteří komentovali loňské zavření dveří vévodkyní Meghan. „Vévodkyně ze Sussexu, která si sama zavírá dveře, je dalším tichým signálem, že bude dělat věci vlastním způsobem a pomůže změnit britskou monarchii,“ uvedl tehdy přední odborník na etiketu William Hanson.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám