Hlavní obsah

Primátorskému superbu očesali kola

Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Na cihlách skončila v noci z pátku na sobotu služební Škoda Superb libereckého primátora Jiřího Kittnera (ODS). Zloději přímo na ulici před primátorovým rodinným domem v liberecké prominentní čtvrti Harcov luxusní modrý vůz za více než milión korun nadzvedli a ukradli z něj naráz všechna čtyři kola.

Článek

Kittner tak musel předčasně ukončit letní provoz a na pondělní výkonnou radu ODS do Prahy už odjížděl na zimních gumách.

"Byl to šok, netušil jsem, že by se něco takového mohlo stát v tak klidné čtvrti, i když jsem zjistil, že tu stejně před časem v sousedství už očesali Clio. Je zřejmé, že to nebyla náhoda, někdo si to vytipoval, vypojil lampy a auto dal na cihly," líčil Právu v telefonickém rozhovoru Kittner. Na otázku, proč si auto nedal na noc do garáže, primátor dodal: "Garáž mám, ale superb se mi tam nevejde. Budu muset nějak vymyslet, jak auto víc zamykat."

Zaplatí to pojišťovna

Samotná čtvrť Harcov platí za luxusní a klidnou část města, vedle primátora tu bydlí například liberecké podnikatelské špičky i někteří další politici. "Od začátku letošního roku je to s tímto teprve druhý případ, jinak tu žádná jiná trestná činnost nebyla hlášena," potvrdila liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle šéfa radničního odboru vnitřní správy Jiřího Radouše utrpěl liberecký magistrát na superbu ztrátu nejméně za 60 tisíc korun. "Byly to luxusní elektrony, které přijdou nejméně na 60 tisíc a nepomohly ani bezpečnostní matky, na něž je potřeba speciálního nástavce. Zloději kola doslova orvali a pod kotouče auta naházeli, co našli. Další škody ale podle všeho nevznikly, budeme to nyní řešit přes pojišťovnu. Nepamatuji, že by se někdy něco podobného našemu autu stalo," vysvětlil Právu Radouš.

Reklama

Výběr článků

Načítám