Hlavní obsah

Při plastické operaci nosu přišla o špatný kus ucha

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Letošní plastická operace nosu byla pro mladou Číňanku jménem Čao z města Čcheng-tu již druhou během několika let. Ovšem první, při níž zjistila, že jí chybí část ucha. I když to ženu překvapilo, při plastických operacích nosu se část ucha používá, ne však ta, o kterou nyní naštvaná Čao přišla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Plastickému zákroku se jednatřicetiletá žena jménem Čao (druhé jméno čínská média neuvádí) podrobila už v září. Od té doby však s místní klinikou v nemocnici Andělská křídla vede spor, který nakonec musela řešit i policie. Nyní zaujal tento případ í čínská bulvární média.

Zářijová operace proběhla bez komplikací, Čao se cítila naprosto normálně, po čtyřech dnech se však na sebe podívala do zrcadla a zjistila, že je něco v nepořádku. Na pravém uchu měla několik stehů a část ucha, která se nazývá tragus, jí prakticky celá chyběla.

Rozčilená žena kontaktovala nemocnici s tím, že k něčemu takovému nedala svolení. Právní oddělení nemocnice ji však upozornilo, že v dokumentech, které podepsala, jasně stojí, že jako náhrada chrupavky bude použita část ucha.

Čao se nenechala odradit a konzultovala svou situaci s několika plastickými chirurgy. Všichni jí sdělili, že použití ušní chrupavky jako náhrady je standardní procedurou, používá se však ta ze zadní části ucha, kvůli zachování vzhledu.

Spor vyústil ve fyzický konflikt

Má to i praktické důvody. Čao si nyní stěžuje, že nemůže nosit sluchátka, protože z pravého ucha jí teď sluchátko neustále vypadává.

Po nemocnici proto požaduje odškodné ve výši 50 tisíc čínských jüanů (zhruba 170 tisíc korun) a zajištění operace na jiné klinice, kde by jí dali ucho do pořádku. Nemocnice namítá, že kdyby použila zadní část ucha, mohlo by dojít k atrofii ušního boltce.

Plastická operace nosu způsobila Chorvatovi permanentní erekci

Koktejl

Celá situace se vyostřila před několika týdny, kdy Čao s přítelem osobně zašla do nemocnice domáhat se svých domnělých práv. Vše vyústilo ve fyzický konflikt a na místě musela zasahovat policie. Zda a jakou bude mít případ dohru, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám