Hlavní obsah

Prestižní fotografická soutěž zveřejnila nejlepší snímky uplynulého roku. Uspěli i Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udílení cen Sony World Photography Awards, které patří k těm nejprestižnějším na světě, spěje pomalu do finále. Pořadatelé nyní zveřejnili vítěze deseti kategorií soutěže Open plus výběr toho nejlepšího, co daná kategorie nabídla. Do širšího výběru pronikli i Češi.

Foto: F. Dilek Uyar (Turecko) / Sony World Photography Awards

Vítěz kategorie Ulice – Dezinfekce (dezinfekce veřejné dopravy v Ankaře během pandemie)

Článek

Ceny Sony World Photography Awards každoročně už od roku 2008 představují vítěze celkem čtyř soutěží – Open, Proffesional, Youth (od 12 do 19let) a Student.

Soutěž Open, která je otevřená úplně pro všechny, je dále rozdělená do deseti kategorií. A právě jejich vítěze ve čtvrtek představila pořádající organizace World Photography Organization.

Kromě vítěze byl zveřejněn i další výběr toho nejlepšího v jednotlivých kategoriích, v každé je 10 fotografií. Mezi ně se vešla i díla českých autorů Edity Bízové (v kategorii Creative) a Zdeňka Vošického (v kategorii Pohyb).

Nejkrásnější fotky divočiny roku 2020

Koktejl

Vítězové kategorií obdrží fotografické vybavení a 5000 dolarů (zhruba 110 tisíc korun).

Celkový vítěz soutěže Open bude, stejně jako vítězové dalších soutěží, vyhlášen 15. dubna.

Soutěž o nejvtipnější fotky přírody zná své letošní vítěze

Koktejl

Výsledky jsou každoročně vyhlašovány v Londýně. Fotografie jsou následně vystaveny v londýnském Somerset House a pak se vydávají na putovní výstavu. Letos se vzhledem k pandemii výstava uskuteční pouze virtuálně na stránkách World Photography Organization.

Do soutěže letos opět přišly desetitisíce kvalitních fotografií. Od roku 2008 se jich sešlo již přes 1,5 milionu. Hodnotí je porota složená z profesionálních fotografů, vydavatelů či ředitelů galerií a muzeí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám