Hlavní obsah

Překvapené turisty u kanadského jezera přivítal grizzly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je vždy pěkné, když přijdete někam, kde to neznáte a místní vás náležitě přivítají a provedou. Pokud je ale tím místním medvěd grizzly, je takové přivítání poněkud nečekané a trochu nebezpečné.

BEZ KOMENTÁŘE: Překvapené turisty na cestě okolo kanadského jezera přivítal GrizzlyVideo: AP

 
Článek

Záběry natočené 2. července u jezera Louise v Albertě v Kanadě ukazují medvěda grizzlyho, kterého evidentně přepadla zvědavost. Zblízka se šel podívat na thajské turisty a jejich vybavení, když si dvojice přivstala a chtěla se vydat na ranní procházku.

Oba turisté naštěstí měli, jak se v těchto oblastech patří, batohy, které neobsahovaly nic, co by přilákalo nevítanou medvědí pozornost, tedy především volně přístupné jídlo. I tak to ale pro ně byl hned z rána velmi adrenalinový zážitek.

„Medvěd si naštěstí jen očichal naše oblečení a pořádně si nás prohlédl, a pak šel po svých,“ popsala pro agenturu AP turistka Saowapha Thamadee. I když vše dopadlo dobře, na tenhle zážitek prý jen tak nezapomene.

Reklama

Výběr článků

Načítám