Hlavní obsah

Předseda parlamentu rozněžnil Nový Zéland. Během zasedání se staral o dítě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněmovny parlamentů nejsou pouze místy, kde se odehrávají líté boje či přednáší projevy. Tento týden se o tom přesvědčili obyvatelé Nového Zélandu, když si předseda tamního parlamentu Trevor Mallard vzal k sobě dítě jednoho z poslanců během zasedání.

Foto: Facebook Trevor Mallard

Předseda novozélandského parlamentu je muž mnoha rolí.

Článek

Mallard fotky, na kterých chová a krmí dítě během zasedání, zveřejnil ve středu na svém facebookovém a twitterovém účtu. „Normálně je předsednické křeslo určeno pouze předsedajícím, ale dnes ho se mnou sdílí VIP,“ napsal Mallard na sociálních sítích.

Jak poznamenal deník Mirror, jeho britský protějšek John Bercow by se svým hřmotným projevem měl asi problém dítě utišit, Mallard však mluvil tiše a usmíval se, zatímco se malé dítě hihňalo.

Malý Tūtānekai Smith-Coffey se v červenci narodil náhradní matce. Vychovává ho poslanec Tāmati Coffey se svým partnerem a biologickým otcem dítěte Timem Smithem.

Tūtānekai byl během poklidného zasedání v dobrých rukách. Mallard je totiž trojnásobným otcem. Navíc už v roce 2017 si takto k sobě vzal dceru jiné poslankyně. Politici na Novém Zélandu problém s dětmi nemají obecně. Minulé září vystoupila na půdě Spojených národů premiérka Jacinda Ardenová se svou novorozenou dcerou jménem Neve Te Aroha.

Reklama

Výběr článků

Načítám