Hlavní obsah

Před 60 lety odešel do důchodu, pak si to rozmyslel a pracuje dodnes

102letý Phil Hodgson z australského Sydney je důkazem, že pracovat se dá celý život. Ačkoliv veterán z 2. světové války v roce 1962 krátce odešel do důchodu, brzy zjistil, že volný čas mu nesvědčí. Přesedlal tak na zcela nový obor a pracuje dodnes, píše australský server 9Now.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Hodgson, který bojoval během 2. světové války, nejdříve pracoval jako holič a později jako obchodní zástupce. Ačkoliv jeho 79letý syn je už nějaký ten pátek v důchodu, 102letý Australan stále pracuje.

V roce 1962 sice rovněž na chvíli s prací skončil, brzy se ale začal nudit, a tak si našel nový koníček – práci se dřevem. Netrvalo však dlouho a z hobby se stalo zaměstnání.

Aktuálně už více než 25 let pracuje pro hračkářství Sutherland Shire Toy Restoration Centre v Sydney, kde opravuje a vyrábí dětské hračky. V podniku, jehož veškerý zisk jde na charitu, tvoří většinu zaměstnanců právě senioři. Hodgson je z nich jednoznačně nejstarší.

Práci si Australan dle svých slov velmi užívá a končit v dohledné době rozhodně nehodlá. „Co jiného bych dělal? Na televizi se dívat nechci,” svěřil se australským médiím.

Reklama

Výběr článků

Načítám