Hlavní obsah

Pozůstalí připravili psa o milióny liber z dědictví

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Když miliardářka Leona Helmsleyová odkázala ve své závěti šest miliónů liber (183 miliónů korun) svému psovi se jménem Trouble, tak tomu nechtěli její příbuzní vůbec věřit. Když Helmsleyová zemřela, stal se z něj asi nejbohatší pes světa. Teď se však povedlo pozůstalým závěť právně napadnout a devítiletý maltézáček (maltský králičí pes) přišel o většinu svého bohatství.

Článek

Soudkyně Renee Rothová přijala urovnání mezi dědici Helmsleyové a psem, když se povedlo právníkům soudkyni přesvědčit, že nebyla Helmsleyová při sepisování tohoto dokumentů mentálně zcela v pořádku. Bylo vyhodnoceno, že v přepočtu necelých 31 miliónů korun postačí na důstojné dožití devítiletého psa.

Přestože byla Helmsleyová vždy velmi tvrdá ke svým zaměstnancům, tak pro Troubla měla vždy slabost. On je také jediný, kdo spočine po své smrti vedle těla miliardářky v jejím mauzoleu. Helmsleyová zemřela ve věku 87 let srpnu loňského roku.

Generální manažer floridského hotelu Helmsley Carl Lekic se stal po smrti miliardářky Troublovým opatrovníkem. On sám uznává, že jeden milión liber by měl postačit na život v luxusu. "Milión liber by měl být dostatek na pokrytí Troublových nákladů a života v nejvyšších standardech po více než deset let," uvedl Lekic.

Trouble je ovšem opravdu hodně nákladný psík. Jen za jeho bezpečnost se ročně platí asi 1,5 miliónu korun, 122 tisíc korun za stříhání, mytí a další kosmetické úpravy a nakonec asi 20 tisíc korun za stravu. V porovnání s tím, kolik se dávalo za stravu za života Helmsleyové, je to úplné minimum. Lekic pak dostává ročně asi 920 tisíc korun za to, že se o psa stará. Tomu se říká vysněné zaměstnání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám