Hlavní obsah

Pozor, je tu Bigfoot, křičel muž. V národním parku vyděšeně střílel do tmy

Novinky, tcs

Mladý pár, který se vydal stanovat do nádherné přírody Mammoth Cave v americkém Kentucky, musel minulou sobotu urychleně prchnout zpět do civilizace. Může za to muž, který jim tvrdil, že ho napadl legendární mýtický tvor zvaný Bigfoot. V blízkosti stanu mladých lidí pak muž začal střílet do tmy.

Foto: Profimedia.cz

Bighfoot (ilustrační foto)

Článek

Brad Ginn a jeho přítelkyně Madelyn Durandová v sobotu kolem jedenácté večer místního času poklidně spali ve svém stanu v jednom z tábořišť. Vtom je probudil hluk a světlo baterky, kterou kdosi svítil na stan.

„Vylezli jsme ze stanu a uviděli muže, který nám sdělil, že jejich tábořiště bylo napadeno někým, nebo něčím,“ uvedla Madelyn pro CNN, která o celé události informovala. Muž, jenž ke stanu dorazil se svým synem, měl na ramenou pušku. Mladému páru ji významně ukázal, přičemž jim sděloval, že na tomto místě byl viděn až podezřele často Bigfoot.

Bigfoot neboli sasquatch (z indiánského slova seskveč) má být podle dostupných a „zaručených“ svědectví kolem dvou metrů vysoký, srstí porostlý dvounožec – napůl člověk, napůl lidoop. Legendy o něm jsou rozšířeny po celém světě – v Himálaji se mu říká Yetti, v Austrálii Yowie.

Tvor patří do podobné skupiny záhadných zvířat jako lochnesská příšera, bájná čupakabra či strašlivý olgoj chorchoj. Věrohodný důkaz o jeho existenci se nepodařilo nikomu přinést a nepodařilo se to ani muži u Mammoth Cave.

Pár raději tábor opustil

Brad a Madelyn opět zalezli do svého stanu, zatímco muž se s puškou v ruce a se svým synem vydal prohledat blízké okolí. Asi o deset minut později se ke stanu oba vrátili. Mladý pár slyšel zvenku výkřiky „pozor“, „támhle je“ a „vidím to“. Pak třeskl výstřel a vzápětí několik dalších.

„Viděli jsme záblesk z hlavně pušky, muž mohl od nás v té chvíli stát tak 20 yardů (18 metrů),“ uvedla Madelyn. „Ten chlap říkal, že viděl Bigfoota, jak vyskočil z křoví a mířil k němu,“ doplnil Brad. Mladík s dívkou vylezli ze stanu, posvítili baterkou do míst, kam muž střílel, a když nic neviděli, rozhodli se, že se raději vrátí ke svému osm kilometrů vzdálenému vozu.

Madelyn přiznala, že se bála, ale rozhodně ne bájného monstra. „Dost mě znepokojil ten člověk střílející uprostřed noci, aniž by mohl cokoliv pořádně vidět,“ vysvětlila Madelyn.

Pár následně střelbu nahlásil na tísňové lince 911 a incidentem se už zabývá i správa parku, která potvrdila, že krátce po půlnoci došlo ke střelbě. Federální zákony zakazují střelbu v národních parcích, vedení parku identitu střelce zná, zatím vůči němu však nebylo vzneseno žádné obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám