Hlavní obsah

Objevili jsme stopy yettiho, tvrdí indická armáda. Stala se terčem posměchu

Indická armáda tvrdí, že v Himálaji objevila stopy bájného sněžného muže yettiho. Kvůli této informaci, o niž se v pondělí podělila se šesti miliony sledujících uživatelů na sociální síti Twitter, se stala terčem vtípků a posměchu.

Foto: Twitter indické armády

O této stopě se armáda domnívá, že ji zde zanechal bájný yetti.

Článek

Armáda uvedla, že její horolezecký expediční tým 9. dubna nedaleko základního tábora Makalu objevil záhadné stopy mytického stvoření yettiho o rozměru 81 krát 38 centimetrů.

Indické ozbrojené síly o tomto objevu podle listu The Times of India informovaly až teď, kdy rozhodly, že odpovídá dřívějším poznatkům o yettim. Po nevěřícných reakcích, které se objevily na sociálních sítích, armáda uvedla, že „důkazy“ o yettim vojáci vyfotografovali a předali odborníkům.

Informace „je třeba důkladně prověřovat, než padne rozhodnutí prohlásit něco tak směšného“, vzkázal indické armádě jistý uživatel Twitteru. Pro jiného je „vážným zklamáním vidět, že vláda vydává takové bláznivé mýty za realitu. Očekával bych od vás víc, chlapi.“

Někdo jiný zase na Twitteru zveřejnil fotografii bílé chlupaté postavy v jakési budově s popiskem, že yetti „vstoupil do města, aby odvolil“.

Britská BBC na svých internetových stránkách připomíná, že podle legend tradovaných v některých částech Indie, Nepálu a Bhútánu yetti obývá vysoko položené oblasti Himálaje. V roce 2013 jistý britský vědec došel k závěru, že mytické stvoření může ve skutečnosti být poddruhem medvěda hnědého. O dva roky dříve testy DNA zase ukázaly, že yettiho prst dovezený před půlstoletím z Nepálu do Londýna byla lidská kost.

Reklama

Výběr článků

Načítám