Hlavní obsah

Potápěč vytáhl žralokovi rybářský háček z čelistí

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potápěč Nick Heiniger dokázal svou statečnost. V australském moři poblíž Nového Jižního Walesu se snažil pomoci asi třímetrovému žralokovi, kterému uvízl v čelistech rybářský háček.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Potápěč vytáhl v moři žralokovi háček z čelistíVideo: Caters Tv, AP

 
Článek

Odvážný instruktor potápění Heiniger jednal rychle, když uviděl žraloka písečného, jak mu z tlamy vlaje dlouhý vlasec.

Nick nejprve plaval pomalu za žralokem, aby ho nevyplašil. Poté se tváří v tvář zubům ostrým jako břitva pokusil tahat za vlasec, aby se háček z čelistí uvolnil. To zapříčinilo, že se skoro třímetrový žralok víc a víc přibližoval k potápěči.

S Nickovým úsilím žralok několikrát cvakl čelistmi a tím se podařilo háček uvolnit. Po necelé minutě byl žralok volný.

„Výraz žraloka písečného vypadá vždycky děsivě, ale tenhle byl plný bolesti. Vypadalo to, jako by žralok o pomoc žádal. Dokonce žvýkal tak, aby Nick mohl háček vyndat co nejsnadněji. Kdyby to tak nebylo, plaval by přímo k Nickovi a naznačoval útok,“ popsala děsivý moment jeho kolegyně Sarah, která záběry pořídila.

Ta také uvádí, že byl háček poměrně nový. Nebyla na něm ještě ani rez. Žralokovi by se ho podařilo vyndat zhruba za týden, ale možná by to trvalo i déle.

Reklama

Výběr článků

Načítám