Hlavní obsah

Potápěč natočil tornádo z tuňáků

Novinky, zkr
Cortézovo moře

Snímek potápěče s obrovským vodním vírem vytvořeným tuňáky je v těchto dnech senzací internetu. Vědec Octavio Aburto, který svého kolegu s hejnem ryb rotujícím nad jeho hlavou vyfotil, popírá, že by snímek byl podvrhem. Uvedl to server ninemsn.com.au.

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěč natočil tornádo z tuňákůVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Fotografie vznikla minulý měsíc v Národním parku Cabo Pulmo v Cortézově moři v Mexiku. Je na ní vidět potápěč David Castro, který je i na doplňujícím videu; na něm se krčí před tornádem z tuňáků pruhovaných. Snímek dostal název David a Goliáš.

„Tento záběr zachycuje chování při námluvách jednoho konkrétního druhu ryb. Chtěl jsem se o to podělit s ostatními a fotografie je jednou z cest, jak to udělat,“ řekl Aburto serveru mission-blue.org.

Podle svých slov se snažil tento výjev zachytit od okamžiku, kdy ho poprvé před třemi lety spatřil. Mnoho lidí se jej však po zveřejnění fotografie ptalo, zda je snímek vůbec autentický.

„Moje odpověď na tyto otázky je: samozřejmě, že to tak opravdu bylo. Lidé většinou takto se chovající ryby vidět nemohou. A ti, kteří jsou toho svědci při potápění nebo šnorchlování, jsou jen ojediněle schopni to natočit,“ dodal Aburto, který už snímek zaslal do prestižní fotografické soutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám