Hlavní obsah

Postřelená matka se stala modelkou na vozíčku

Novinky, Linda Nguyenová

Sunshine Kingová ochrnula, když na ni v roce 2004 zaútočil její bývalý manžel a čtyřikrát ji postřelil. Utrpěla částečné poranění míchy v hrudní oblasti a zlomeninu čelisti. Když ji přivezli do nemocnice, lékaři jí nedávali moc šancí na přežití. Zatímco bojovala o svůj život, její bývalý manžel při policejní honičce spáchal sebevraždu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z ženy, kterou exmanžel čtyřikrát postřelil, se stala modelka na invalidním vozíkuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Dnes sedmatřicetiletá Kingová nakonec přežila, ale ochrnula od hrudníku dolů. To ji však neodradilo a stala se modelkou a instruktorkou tance. „Byli jsme svoji tři roky a znali jsme se osm let, teď nemůžu ani vyslovit jeho jméno,” uvedla žena.

Kingová strávila téměř 10 týdnů v nemocnici, kde se zotavovala a podstoupila rehabilitaci. Musela se znovu učit, jak se koupat či oblékat a jak sedět vzpřímeně.

Rozhodla se, že handicap neovlivní její život a začala s modelingem. Dva roky jezdila na vozíku po molu na přehlídkách Fashion Week v New Yorku a na ostatních akcích, které prosazují různorodost modelů v modelingu.

Věří, že umění pomáhá

Rodačka z Baltimoru ze státu Maryland v USA začala ostatní učit adaptivní tance a doufá, že předá své zanícení dál.

„Chci učit lidi s handicapem. Všechny, ať už s autismem, amputovanými končetinami nebo ty s poraněním míchy jako já. Věřím, že umění může vyléčit celé vaše tělo, vytáhnout vás z ulity a pomoct vám stát se lepším člověkem,“ dodává Kingová.

Reklama

Výběr článků

Načítám