Hlavní obsah

Poštolka při lovu skončila v ostravském řeznictví

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O pár dní předběhla netrpělivá poštolka otevření nové prodejny řeznictví na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. Co ji do obchodu přilákalo, není jasné, neboť v obchodě ještě nebyl ani kousek masa.

BEZ KOMENTÁŘE: Ostravští hasiči vypustili zachráněnou poštolkuVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Do chystané prodejny vlétl dravec v pondělí odpoledne. „Když do krámku přijeli profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Přívoz, pták vzrušeně poletoval v poměrně vysokém podhledu z jedné strany na druhou,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že prostor pod stropem byl široký asi 20 krát 10 metrů a vysoký 1,5 metru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Poštolka vyvázla z nechtěné návštěvy bez zranění.

„Po půlhodině se hasičům konečně povedlo hbitým manévrem chytit neúnavnou poštolku do stahovacího síťového podběráku a ihned na ulici vypustit. Ta nabrala výšku a zmizela nezraněná v oblacích,“ nastínil.

Jak se poštolka do obchodu dostala, hasiči nezjistili a neví to ani jeho majitel. Cesta dovnitř vedla pouze oknem, dveřmi či ventilací.

Reklama

Výběr článků

Načítám