Hlavní obsah

Posledním přáním umírajícího bylo podívat se na dostihy. Dostal pivo a brýle vítěze

Zdravotníci se zeptali umírajícího 58letého Nigela Lathama, jestli je ještě nějaké místo, kam by se chtěl v životě podívat. Zbývalo mu už jen pár dní života. A tak se v sobotu 1. května šel podívat na své oblíbené dostihy. A prožil nezapomenutelný den.

Foto: Profimedia.cz

Žokej Craig Williams dal umírajícímu Nigelu Lathamovi vítězné brýle.

Článek

Na trati závodiště Morphetville ve městě Adelaide na jihu Austrálie se zrovna v sobotu 1. května konaly dostihy a milovník závodů dostal exkluzivní místo. Jeho lůžko bylo na kraji dostihové trati, pouhých 200 metrů od cíle.

Závod Nigel Latham sledoval se svou manželkou Julií a zdravotnicemi, které ho na místo přivezly. Záchranářky Bec Sandersová a její kolegyně Laura chtěly umírajícímu muži ještě splnit poslední přání.

„Sledoval jsem dostihy už v nemocnici, takže bylo jasné, že se chci podívat právě na koně,“ svěřil se Latham pro 7 News.

Brýle nesundal celý den

To ještě netušil, že neujde pozornosti šampiona Melbournského poháru, tedy závodu, který sledoval. Craig Williams mu daroval své jezdecké brýle poté, co projel jako první cílovou rovinkou.

„Řekl jsem své klisně, že když vyhrajeme, musíme dát tomu umírajícímu muži vítězné brýle,“ svěřil se Craig. A opravdu, jeho kobyla zvítězila.

Chci ještě jednou vidět oceán. Zdravotníci splnili umírajícímu pacientovi poslední přání

Koktejl

„Musíme se starat o lidi, kteří jsou tak oddaní závodům jako Nigel Latham, když je návštěva dostihů jeho posledním přáním,“ uvedl závodník.

Šťastný Latham pak podle vyjádření své ženy brýle celý den nesundal. A návdavkem mu přímo k lůžku přinesl jeden z diváků pivo, aby netrpěl v tak velký den žízní.

Reklama

Výběr článků

Načítám