Hlavní obsah

Porušil karanténu a pokousal policistku. Vězení se nevyhne

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K deseti měsícům odnětí svobody nepodmíněně odsoudil soud v britském Manchesteru třicetiletého Christophera Hilla. Ten v dubnu porušil karanténu a následně pokousal policistku. Soudce označil jeho čin za „nejnižší z nejnižších“, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Muž pokousal policistku. Ilustrační foto.

Článek

K incidentu došlo devátého dubna v městečku Waterfoot nedaleko Manchesteru. Policisté Hilla upozornili, že porušuje nařízenou karanténu, když se chystal navštívit dům svojí partnerky. Mezi policisty byla i 21letá žena zákona, kterou agresivní muž napadl a kousl do paže. Napadl i dalšího policistu a způsobil škodu na majetku.

Policistka musela být kvůli silnému kousnutí převezena do nemocnice, odkud byla ale později propuštěna. Podstoupila také test na koronavirus, který se ukázal být negativní.

„Policie má za úkol chránit veřejnost, ale často jí brání jednotlivci, jako jste vy. I když očekávají konfrontaci, nemohou tušit, že na ně zaútočíte a pokoušete je s takovou intenzitou,“ uvedl soudce Ian Hopkins, který později označil útok za „nejnižší z nejnižších“.

Připomněl, že se čin odehrál v době pandemie, kdy útoky na policisty nemohou být ani trochu podceňovány. Dodal také, že přijal Hillovy výčitky svědomí a projevenou lítost, ale ani to nezachránilo agresora před nepodmíněným trestem odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám