Hlavní obsah

Porod žirafy se stal senzací, sledoval ho milión diváků

Novinky, vps

V jedné zoologické zahradě v americkém státě New York v sobotu porodila mládě žirafa. Normálně by to byla běžná zpráva, která by proběhla maximálně lokálními médii. Tentokrát se však porod stal světovým hitem, který živě sledovalo více než milión diváků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žirafa April přivedla na svět mládě, přenos měl obrovskou sledovanostVideo: Reuters

 
Článek

Patnáctiletá žirafa jménem April přivedla na svět mládě bez větších potíží. Jedná se o samečka, který měří kolem 180 centimetrů a odhaduje se, že váží kolem 70 kilogramů. Zhruba 45 minut po narození už stál na vlastních nohách.

April už nějakou dobu přenášela a v posledních týdnech už to několikrát vypadalo, že začne rodit, vždy však šlo o planý poplach. Zoo v Harpursvillu, nacházejícím se asi 200 kilometrů severozápadně od New Yorku, chtěla porod už od začátku vysílat živě na YouTube, měla proto v obydlí žiraf připravené a puštěné kamery.

Jenže v únoru někdo nahlásil přenos kvůli „sexuálně závadnému obsahu“, načež bylo živé video krátce staženo z webu. Tato zpráva se jako každá dobrá kuriozitka rychle rozšířila a po obnovení vysílání se přenos stal extrémně populárním, připomněl list The Washington Post.

Najednou si ho pouštěl obrovský počet lidí, kteří si nechtěli nechat porod ujít. Museli si ale počkat až do dubna. V neděli si podle agentury AP „naladilo“ živé video minimálně 1,2 miliónu lidí.

Mláděti se zatím daří dobře. Zoo plánuje, že jeho jméno nechá vybrat v anketě.

Reklama

Výběr článků

Načítám