Hlavní obsah

Policistka bojovala s pumou holýma rukama

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsivé chvíle prožila ve středu policistka z amerického Colorada. Když byla společně s kolegy přivolána k případu šelmy, která napadla člověka, překvapila puma rovněž strážníky.

Foto: Profimedia.cz

Puma nakonec byla zastřelena.

Článek

Policistka, jejíž jméno nebylo zveřejněno, byla nucena se šelmou bojovat holýma rukama. Skoro dvoumetrová puma totiž ženu napadla a povalila na zem. Její kolegové na pumu několikrát vystřelili a zvíře se dalo na útěk.

„Puma se na ni vrhla z několika metrů, naštěstí se policistce podařilo šelmě dostat se k jejímu krku, což jí dost možná zachránilo život,” uvedl Scott Paul, obyvatel města Loveland, kde se situace odehrála.

I když z dostupných záběrů není patrné, jestli byla puma výstřely zraněna, policie později na sociálních sítích uvedla, že zvíře muselo být vzhledem k dalšímu nebezpečí zastřeleno.

Policisté se převlékli za medvědy, aby odradili drzé opice

Koktejl

Napadený člověk i policistka byli následně převezeni do místní nemocnice. Oba utrpěli zranění, která by je však neměla ohrožovat na životě, sdělila policie.

Odkud puma pocházela nyní vyšetřuje policie, ve státě Colorado však pumy americké žijí poměrně běžně. Za minulý rok byly ve státě zaznamenány celkem tři případy napadení pumou.

Reklama

Výběr článků

Načítám