Hlavní obsah

Policejní kůň nevyrazí do akce, dokud si nedá svůj ranní čaj

Novinky, cav

Bez ranního čaje nebo kávy ani krok? Britský policejní kůň Jake se od lidí po ránu zase tak neliší. Každé ráno si ve své stáji vychutná šálek horkého čaje, až potom může vyrazit do práce.

Foto: Merseyside Police Mounted Section

Jake má rád čaj na klasický britský způsob.

Článek

Jedno nenápadné usrknutí z jezdcova hrnku kdysi dávno vytvořilo okamžitou lásku k horkým nápojům. Poté co kůň Jake smočil svůj jazyk v čaji, kolektiv policistů užívající si svou pravidelnou rutinu musel mezi sebe přibrat i jeho.

Jake je posledních patnáct let členem jízdní sekce policie na severozápadě Anglie v Merseyside a za celou dobu své pracovní kariéry si vytvořil návyk na ranní šálek slazeného čaje.

Foto: Merseyside Police Mounted Section

Jake má rád čaj na klasický britský způsob.

Bez něho nevstane do práce a ve své stáji bude čekat, dokud mu nepřinesou policisté velký hrnek s horkým nápojem. Svůj čaj má rád jako mnozí Britové – s mlékem, dvěma lžičkami cukru a s trochou studené vody, aby si neopařil jazyk.

„Jake je jeden z dvanácti koní, které máme ve stáji. Já bych ho rozhodně popsala jako koně s výjimečným charakterem. Všichni jsme se naučili jeho objednávku čaje – spokojí se s jedním cukrem, ale bude rozhodně šťastnější, když si vzpomenete a dáte do šálku dva,“ popisuje kapitánka jízdní policie Lindsey Gavenová.

Vzteklý muž pokousal policejního psa

Koktejl

„Pokud přijdete do stodoly s hrnkem v ruce, můžete si být jistí, že k vám dokluše a bude se snažit napít,“ dodala Gavenová. Dvacetiletý kůň Jake se blíží ke svému odchodu ze služby, který ho čeká příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám