Hlavní obsah

Pokoušeli štěstí v blízkosti mořského obra, málem se jim to nevyplatilo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebezpečně blízko k velrybě jižní se v neděli v Sydney přiblížila skupina surfařů. Kroužili okolo obrovského kytovce, jejich zvědavost je ale mohla přijít hodně draho. Naznačila jim to sama velryba, když v jednu chvíli mrskla ocasem, což nejbližšího surfaře donutilo ke kvapnému úniku, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Surfaři obklíčili velrybuVideo: Reuters

 
Článek

Záběry z helikoptéry odhalily, jak blízko mořského obra se surfaři pohybovali. Podle nařízení se přitom mají surfaři a lodě zdržovat ve vzdálenosti minimálně 100 metrů od velryb, plavci pak alespoň třicet.

Skupinu surfařů, jejichž identita nebyla zjištěna, podle australských médií varovali pomocí ampliónů z blízkého surfařského klubu, ať zvětší vzdálenost od velryby.

„Ta velryba byla blízko naší pláže, zvědavě to tu zkoumala, a pár surfařů se rozhodlo, že se na ni podívají,“ řekl předseda klubu Wayne Frankly a dodal, že se bál, protože loni musel být jeden surfař hospitalizován po srážce se stejným druhem velryby.

V tomto případě ale naštěstí k žádnému úrazu nedošlo. Surfaři se nakonec z místa vypařili poté, co se na scéně objevila pobřežní stráž.

Reklama

Související články

Kanadskou vesničku děsí nafouknutá velryba

Obyvatelům vesničky na kanadském ostrově Newfoundland nedává spát mršina plejtváka obrovského, kterého moře vyplavilo minulý týden na pobřeží. Tělo uhynulé...

Výběr článků

Načítám